Alder: 24 år
Antall kamper: 110
Vektklasse: Weltervekt (66 kg)
Høyde: 175 cm
Rekkevidde: 173 cm

begynte i 2012

Boksekarrieren tok sine første prøvende skritt i 2012, da jeg deltok på mine første treninger på hjemklubbens lokaler i Vestby. På det tidspunktet hadde jeg aldri sett for meg hvor mye de neste årene av livet skulle komme til å dreie seg rundt boksing. Det tok ikke mer enn noen måneder i bokseklubben før jeg fikk lyst til å bokse kamper, og allerede to år senere tok jeg min første NM-tittel. Kort tid senere fikk jeg innpass på en satsningsgruppe i landslaget.

internasjonale meritter

Siden høsten 2014 har jeg representert Norge på en rekke internasjonale turneringer og mesterskap. Mitt gjennombrudd var i januar 2016 da jeg tok gull på en stor turnering for kvinner i Serbia. Siden det har jeg vunnet flere kamper omkring i Europa. Min største prestasjon så langt er å være Norges aller første kvinnelige junior- og ungdomsbokser til å ta medalje på et internasjonalt mesterskap; bronse på EM i Tyrkia i 2016. I 2017 ble jeg seniorbokser, og allerede tre år senere har jeg etablert meg på høyt nivå. I 2019 ble jeg ranket som nr 15 i verden på det internasjonale bokseforbundets rankinglister.

SATSER MOT OL 2024

Siden jeg startet å konkurrere i boksing har jeg blitt drevet til å trene mer og hardere av målet om å vinne flere kamper. Det ultimate målet har i flere år vært å bli Norges første kvinne til å bokse i OL. Hver eneste treningsøkt har dermed hatt et helt spesifikt formål; bli god nok til å konkurrere om edelt metall i OL. Lekene i 2020 (som ble holdt i 2021) glapp for meg, men nå er det bare 3 år igjen til OL holdes i Paris. Der har jeg en klar intensjon om å befinne meg.

MERITTLISTE