Norgesmester for sjette gang

Planer som endres

For litt over en uke siden endte sesongens foreløpige høydepunkt med gullmedalje på Norgesmesterskapet i Molde. Siden sommeren har jeg forberedt meg mot VM for kvinner, som etter sigende skulle avholdes i oktober. Ettersom høsten har lirt frem, har det blitt innlysende at det ikke ville bli noe VM så tidlig som oktober. Men, med bare fire ukers varsel ble VM annonsert å skulle holdes i Istanbul i starten av desember.

Hektiske uker med planlegging

Etter noe uoversiktlig planlegging, begynte jeg omsider å spisse form og fokus inn mot årets store event. Men, rett før avgang til en turnering i Sverige fikk jeg nyheten om at VM nå ble utsatt til nyåret. Jeg mottok dette med miksede følelser. På en side hadde jeg endelig en klar plan å forholde meg til. I tillegg hadde jeg fått Martin Kitel med på laget som trener. Samtidig ble oppladingen på ingen måte optimal med så mye frem-og-tilbake og surr. Da vi kom hjem fra Borås, kom endelig beskjed om at VM i Istanbul ikke blir avholdt tidligere enn mars 2022.

Toppform krever topp-planlegging

Når man forbereder seg til et stort mesterskap som VM, bør så lite som mulig overlates til tilfeldighetene. Derfor har jeg hatt en konkret plan for hvordan jeg skulle være i toppform til VM. Problemet er at jeg ikke har visst NÅR dette skulle være; jeg har måtte ty til «kvalifisert gjetting.» Når min gjetning endte med å slå feil ut, måtte jeg tenke alternativt.

NM likevel

Mye tydet på at jeg kom til å være på treningsleir i forkant av VM når NM ble avholdt i Molde, men slik ble det altså ikke. Det var derfor med stor glede jeg kunne melde meg på til mitt femte Norgesmesterskap. Jeg har kun vært med på to senior-NM så langt, da NM i 2019 og 2020 utgikk til fordel for henholdsvis U22-EM i Russland og OL-kvalik i London. Det var bare en strek i regninga: jeg måtte opp i 75 kg for å være sikret motstander i årets Norgesmesterskap.

To tøffe kamper

Jeg er ikke på langt nær like redd for å møte tyngre motstand, som jeg er for å bli stående uten kamp i en turnering. Derfor stilte jeg i -70kg, slik at jeg kunne gå opp til -75kg. Med innveiing på rett over 66kg var det duket for en tøff helg i Molde. Begge kampene ble akkurat så krevende som jeg hadde forespeilet. Selv om seier og dommersifrene 5-0 kan høres ut som en «walk in the park», ble det slitsomme runder i ringen. Derfor var jeg ekstra stolt og glad over å kunne innkassere mitt tredje strake gull på NM for senior etter to harde oppgjør.

Bestemannspremie og beste klubb

Jeg fikk prisen for beste senior kvinne som toppen på det hele. Likevel er det med enda større stolthet jeg kunne overvære at TK ble overrakt pokalen for NMs beste bokseklubb. Med tre gull og to sølvmedaljer var vi suverene på NM 2021. Det er sant at man står alene i ringen, men i boksesporten vet vi alle at det er mange fler med på veien mot de store prestasjonene. Jeg er enormt stolt over hva vi får til som klubb, og har stor tro på at vi når enda større høyder i 2022.

Bygge grunnmur

Akkurat som når man bygger en pyramide, bør man starte nederst når man topper formen. Derfor går jeg nå inn i en periode med mye basistrening. Det er ikke umulig at det blir noen flere boksekamper på denne siden av nyttår, men hovedfokus nå blir å legge grunnlaget for kanonform i 2022. Tusen takk for alle gratulasjoner og lykkeønskinger så langt denne sesongen. Til sist en enorm takk til J.I.Bygg AS som er med meg i tykt og tynt.

NM-Gull gjennom karrieren
  • Ungdoms-NM i Tønsberg 2014
  • Junior-NM i Bodø 2015
  • Junior-NM i Jessheim 2016
  • Senior-NM i Tønsberg 2017
  • Senior-NM i Oslo 2018
  • Senior-NM i Molde 2021