Må til Finland for å sparre

Elina Gustafsson og jeg etter sparring i Helsinki.

Hei, og velkommen til min nye nettside og blogg.

Her kommer jeg til å oppdatere om aktiviteten min som bokser, og dele noen tanker og refleksjoner rundt hverdagen som heltidsutøver.

I skrivende stund er jeg på vei hjem fra Helsinki i Finland. Jeg og treneren min har tilbrakt en uke med sparring og trening hos Finlands beste bokser i 69kg, Elina Gustafsson. Dette var min første utenlandsreise siden OL-kvaliken i London ble avlyst i mars, og alle deltakere ble sendt hjem til respektive land.

I Norge er det enda ikke lov med nærkontaktsidrett for de som er over 20 år, som innebærer at jeg ikke kan sparre eller bryte 1 m-regelen på trening i bokseklubben. Finland har noe lavere smittepress, og det er ingen restriksjoner på sparring for boksere. Treningen i Finland har vært av meget god kvalitet, og det har vært etterlengtet å få gjenoppta sparring igjen. Selv utenom tilstandene i forbindelse med covid-19 har jeg ikke så god sparring i Norge som det jeg får med andre boksere på internasjonalt nivå. Disse treningsleirene er derfor utrolig verdifulle og lærerike.

Tilbake i Norge må vi enda vente på klarsignal fra helsemyndighetene for å konkurrere og trene boksing normalt. Jeg krysser fingrene for at det snart blir både sparring og kamper igjen. Forhåpentligvis blir det sesongstart om ikke alt for lenge. Inntil videre holder jeg motivasjonen og kamplysten oppe. Hver eneste dag.