Endelig action

Treningsleir igjen

Jeg skriver, i gamle og kjente omgivelser, fra Sveriges toppidrettsanlegg på Bosön i Stockholm. Jeg har vært her siden tirsdag, og deltatt i svenskenes siste oppkjøring til den siste OL-kvaliken som blir gjenopptatt fra neste uke i Paris. Jeg er ute av den dansen, men ble veldig glad da jeg fikk invitasjon til å komme og være sparringpartner for bokserne fra Sverige som skal kjempe om OL-billetten.

Boksespesifikt og intensivt

For meg, som kommer fra et nedstengt og restriktivt Norge, har det vært forløsende å endelig få trene kamplikt igjen. I løpet av uka har vi hatt tre daglige treningsøkter, som alle har dreid seg om boksing. Etter mye grunntrening hjemme i Norge, har det vært krevende å skru over til høyere intensitet og spesifisitet. I Norge har jeg kunnet trene mye total mengde, men hatt lavere tempo på treningene.  Den intensive boksetreninga har ikke blitt prioritert ettersom det fortsatt er uvisst når jeg selv skal bokse kamp igjen.

Håp for fremtiden, tross karantene

På grunn av deltidsjobben min på sykehus er jeg i dag fullvaksinert mot covid-19.  Forhåpentligvis går vi mot en gjenåpning av Norge- selv om det fortsatt er mange forhold å ta hensyn til. Jeg må for eksempel i karantene minst 7 dager etter hjemkomst i morgen tidlig. Ettersom norske regler har blitt endret i løpet av uka jeg har vært i Sverige, må jeg først på karantenehotell minst tre døgn. Dette er bare en av mange oppofringer jeg må, og er villig til, å gjøre for å kunne holde på med min store lidenskap. Jeg håper at jeg snart kan pakke bagene igjen for å legge ut på konkurranse og medaljefangst.

Sparring mot Love Holgersson