Canada så langt

Testmatch mot Myriam da Silva
Første uke er over

Min første offisielle treningsuke i Canada kommer til en ende i dag. Forventningene da jeg kom hit for litt over tre uker siden, var at jeg skulle sitte fem dager i karantene, før jeg skulle slutte meg til det kanadiske landslaget på deres olympiske treningssenter. Det ble ikke helt slik.

Lang karantenetid

I stedet ble det stadig flere forsinkelser på de offentlige papirene som måtte være på plass for at jeg skulle få «bryte» karantenen. Selv om jeg har dokumentasjon på at jeg er fullvaksinert, og ble testet for covid flere ganger i uka, ble innreisekarantenen til sist så lang som det kanadiske lovverket tilsier: 14 dager. Forøvrig hadde jeg ved ankomst i Montréal allerede vært i karantene i Oslo en uke. Jeg måtte nemlig være i karantene både på hotell og hjemme, etter innreise fra treningsleir i Sverige i slutten av mai.

Tålmodighet og kreativitet på prøve

Det har vært frustrerende å tilbringe så mange dager alene på hotell, men heldigvis er utfordringer i treningsopplegg ikke helt nytt under sola for meg. Jeg har trent to ganger daglig hele karanteneoppholdet, både i Oslo og her i Canada. Denne treningsmengden har vært normalen for meg i mange år nå, og har ofte innebåret kreative løsninger og «ut-av-boksen»-tenking. Etter hvert har det blitt mange timer med alternativ individuell boksetrening, styrke, basis og løpetrening utendørs. Den store forskjellen fra slik jeg trener til vanlig (med unntak av mangel på utstyr og treningspartnere), har vært å slippe andre gjøremål enn trening. Mat blir levert på hotelldøra tre ganger om dagen, og utover treningsøktene har jeg kunnet slappe av og lade opp batteriene. På den måten har karantenen på sett og vis brakt med seg noe positivt også.

På plass i Canadas leir

Etter hele to uker i landet fikk jeg endelig møte mine treningspartnere og midlertidige kollegaer på treningsleir her i Montréal. Treningen foregår på det nasjonale instituttet for toppidrett i Quebec. Det er strenge reguleringer for å opprettholde smittevern; vi må blant annet alltid ha på maske på fellesarealer, selv når vi trener. Opplegget er meget  boksespesifikt  i oppkjøringen mot OL i Tokyo, som begynner om mindre enn en måned. Ukentlig blir det satt opp testkamper, med innveiing på morgenen og det hele, slik at vi skal få konkurransenervene skikkelig under huden. Inntil videre er jeg veldig fornøyd med treningsoppholdet her, og merker at jeg utvikler meg fra dag til dag. Følelsen av å endelig gå tå til tå mot verdenseliten igjen kan ikke beskrives med få ord. Hver dag må jeg våkne som den beste versjonen av meg selv, klar til å heve meg ytterligere et nivå.

Vi må ha på ansiktsmaske til enhver tid på treningssenteret
Flere som er fornøyde

Treninga har som sagt vært givende og av høy kvalitet denne uka. Det er jeg tydeligvis ikke alene om å synes. I går kom det nemlig en ny forespørsel fra overordnede i Boxing Canada. De ønsker at jeg fortsetter treningsoppholdet mitt her en stund lengre enn opprinnelig planlagt. Som siste forberedelse til OL skal kanadierne fly fem timer tvers over landet, til Vancouver i British Columbia. Her får de tilpasset seg tidsforskjellene, og skjerpet formen inntil det siste. Landslagsledelsen ønsker at jeg blir med over dit som Myriam da Silvas treningspartner den siste uken før hun skal entre ringen i OL.

Det blir 5 timer fly mellom Montréal og Vancouver
Eventyret fortsetter

Jeg var ikke vond å be; jeg har lenge ventet på muligheten til å vie all min tid til boksinga, og slike tilbud faller ikke ned fra himmelen. Dermed har Canada-reisen min blitt forlenget med 10 dager. Jeg kan glede meg til tre uker til med intens og høykvalitativ trening. Dette er den beste forberedelsen jeg kan ha til å kapre medaljer når jeg endelig skal tilbake i ringen igjen. Endelig ser det ut til at den dagen nærmer seg med stormskritt.